PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - FARSANGI ÁLARC-KÉSZÍTÉS V, 2015 - A sötét tél és a tavaszi megújulás : PRO TERRA ALAPÍTVÁNY

KÖVESSEN BENNÜNKET:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - FARSANGI ÁLARC-KÉSZÍTÉS V, 2015 - A sötét tél és a tavaszi megújulás

Utolsó módosítás: 2015-01-12
A pályázat meghirdetésének dátuma: 2015. január 13.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
FARSANGI ÁLARC-KÉSZÍTÉS V, 2015

A sötét tél és a tavaszi megújulás

 5-15 éves gyerekek számára

A Pro Terra Alapítvány és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, partnerségben a Gyergyószentmiklós Tanulók Házával idei, 2015-ös évben is farsang alkalmából, farsangi álarc-készítő pályázatot ír ki: “A sötét tél és a tavaszi megújulás” címmel 5-15 éves gyerekek számára.
A pályázat arra keresi a választ, hogy kinek mi jut eszébe a sötét, fagyos, hideg télről és a felmelegedő tavaszról. Olyan maszkokat, álarcokat várunk, amelyek bemutatják a két ellentétes pólust, hangsúlyozva, hogy közeledik a tavasz. A téli hidegéből, nyugalomból lassan olvadni kezd a természet, a vizek, a fák ébredeznek, a nap egyre magasabban jár. Vince napján, január 22-én az újulás győz a tél sötét erői felett, Gyertyaszentelő Boldogasszonykor, február 2-án felébred a föld, Konc király  és Cibere vajda két időszakot, a bőség és a szűkség időszakát jelképezi, míg a farsangi időszak lejártát követően február 24-én megtörik a jég, hiszen a Mátyások ünneplik névnapjukat. Mindezek tudatában készítsétek el alkotásaitokat.

Maximális méret: 40x40 cm.
Technika: kötetlen.
Javasolt alapanyagok: Törekedjetek arra, hogy minél természetesebb alapanyagokat használjatok fel! pl.: szalma, szárított növények, gyümölcsök, magok, dió, bab stb.

Fontos tudnivaló: Az alkotásokra kérünk akasztót helyezni drótból vagy fonalból, a könnyebb felfüggesztés érdekében. A pályamunkák hátára tüntessétek fel: nevetek, életkorotok, telefonszámotok, iskolátok vagy a szakkör nevét, ahová jártok és a helységet, ahol laktok. Más településekről érkező pályázatok mellé, egy A4-es méretű, bélyeggel ellátott válaszborítékot kérünk. Egy pályázótól legtöbb két munkát fogadunk el.

Díjazás: A pályaműveket szakértő zsűri díjazza 5-7, 8-12, 13-15 éves kategóriákban, a kivitelezés esztétikája, az ötletesség és az alkotás üzenete mentén.
A beérkezett munkák február 13-án, pénteken 17 órától a Művelődési Ház előterében lesznek kiállítva és díjazva, melyet fergeteges táncház követ.

Díjak:
10 gyerek: ajándékcsomagokat nyer.
5 pályázó: könyvjutalomban részesül.
30 gyerek: további dicséretet kap.

Leadási határidő: 2014. február 10., kedd, du. 15 óra.

Támogatók: 
Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ, Impresszum 2007 Kft., Tarka Barka Turi, Pro Terra Alapítvány és a Betti Manikűr.

A beküldött pályaműveket nem áll módunkban visszaküldeni!

Pályázatok beküldésének postacíme:


Centrul Cultural Gheorgheni
535500 Gheorgheni, Bulevardul Frăţiei, nr. 9,
jud. Harghita, România

További információk:

Kapcsolattartó személy: Szőcs Zsuzsánna, tel: 0744 138 720, 

Kapcsolattartó személy: Sövér Adél, tel: 0266 361 992, 
Template developed by Confluent Forms LLC; more resources at BlogXpertise