A Pro Terra Alapítvány 2015-ös évértékelő beszámolója : PRO TERRA ALAPÍTVÁNY

KÖVESSEN BENNÜNKET:

A Pro Terra Alapítvány 2015-ös évértékelő beszámolója

Több új tevékenységet, programot szerveztünk:

Tavaly előrelépést jelentett a júniusban megszervezett Ironikus/Szatirikus Fogyasztói Társadalom vs. Boldogság című művészeti programunk, melyre fiatal művészeket hívtunk meg. A résztvevők a székely fogyasztói társadalomról fogalmazták meg véleményüket anim-gifek formájában. Másik két sikeres programunk az Öko-design környezetvédelmi projekt, mely több műhelyfoglalkozáson keresztül zajlott felnőttek részére, illetve az Élményhatás-Csapatépítő élménypedagógiai programunk, amelyen két osztályközösség vett részt. Előbbinél a környezettudatos gondolkodás kialakítása volt a cél, míg utóbbinál a csapattá válás, a közös élmények megtapasztalása és az önismereti úton való elindulás.

Amire nagyobb igény van, és több alkalommal kérik is a Gyergyó-székiek, azok a felnőtt foglalkozások, a közösségépítő kézműves táborok, az élménypedagógiai, csapatépítő programok több osztályközösség számára és a pedagógus képzés.  Idén ezekre kívánunk nagyobb hangsúlyt fektetni.

Új kapcsolatok

Új partnerkapcsolatok alakultak ki, a már meglévők mellett, tavaly  a Gyergyószentmiklós Városi Könyvtárral, a Gyergyószentmiklósi Cukorbetegek  Egyesületével  és a Hargita Megyei  Ifjúsági és Gyerek Cukorbetegek Egyesületével sikerült együttműködnünk több alkalommal is. Ezeknek a kapcsolatoknak azért is örülünk, mert vannak olyan közös programok, amelyekkel egymást tudjuk segíteni, ki-ki saját erőforrásait használva hozzá tud járulni az adott program sikeresebb előmeneteléhez.

Egyéni támogatók jelentkeztek

Látva eredményeinket és aktív hozzáállásunkat tavaly több egyéni támogató jelentkezett, mint az az előtti években.  Fonalat, papírokat, gyapjút és hasonló, a kézművességhez használatos eszközöket adományoztak nekünk. Mi köszönettel fogadunk minden támogatást, idén leginkább gombokra, fonalakra, fa lapokra és papírra lesz szükségünk nagy mennyiségben.

A székhely hiány nehézségeket okozott ebben az évben is

A székhely hiánya folyamatos dilemmát jelent, hiszen nincs egy saját termünk, ahol szabadon tevékenykedhetnénk,  úgy érzem  van, amit az évek során az alapítvány fel tud mutatni, mégsem sikerül egy helyet, egy termet szerezni, ami legalább akkora, hogy tíz-tizenkét személy elférne benne. Erre van a legnagyobb szükségünk évek óta.






Template developed by Confluent Forms LLC; more resources at BlogXpertise